Nazorg

“Na de dood van mijn man volgden we in ons gezin elk ons eigen spoor. Wouter gaf ons zijn set stimuleringsvragen en we kwamen daardoor in gesprek met elkaar. Het was verrassend, we vertelden dingen aan elkaar die we echt niet van elkaar wisten. Nu lopen we weer vaker samen op.”

Na de uitvaart komt voor elke betrokkene het grote zoeken naar nieuw evenwicht. Voor ieder mens is dat een ander proces, vaak met vallen en opstaan. Het helpt om onder ogen te zien dat het ‘dragen van de rouw’ door ieder mens uniek beleefd wordt. Het motto zou kunnen zijn: ‘verwonderen en vooral niet oordelen’ over welke gevoelens of gedachten dan ook, over tijdsduur, over dwalen, verdwalen en hoe verder te gaan. Voor ieder komt, op zijn of haar tijd, weer grond onder de voeten. Attendo heeft ‘stimuleringsvragen in het rouw-dragen’ ontwikkeld. Deze zijn bedoeld om bij de nieuw ontstane situatie stil te staan, om na te denken en om in gesprek te komen met jezelf, met familie en met vrienden.

We vinden het belangrijk om na de uitvaart contact met u te hebben, terug- én vooruit te kijken, mee te denken, te informeren en u verder op weg te helpen.